Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Itsepuolustus välineet turvaksi

Itsepuolustus välineet turvaksi

  • tehnyt
Karate toimii itsepuolustuksena, mutta joskus ovat myös välineet tarpeen.

Toisinaan olo tuntuu niin turvattomalta, että on pakko jättää iltakävely väliin. Varsinkin silloin, kun ilta on pimeä eikä olo tunnu yhtään luottavaiselta. Uhkaa ei välttämättä edes ole, mutta mielikuvitus ruokkii koko ajan pelkoa. Tähän ikävään tilanteeseen on hyvä miettiä, jos hankkisi itselleen itsepuolustus välineet. Yksi sellainen on turvasuihke, jota voi suihkauttaa päällekarkaajan silmille ja sen jälkeen voi paeta lujaa paikalta pois. Tämäkin tuntuu jo huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta.

Todellisen uhkan suojaksi itsepuolustus välineet

Uhka voi myös olla todellinen varsinkin silloin, jos työmatka myöhään illalla tai yöllä kulkee jonkin levottoman kaupunginosan läpi. Toinen yhtä ikävä tilanne on silloin, jos asuu jossakin syrjäseudulla, jossa ei edes ole välttämättä valaistusta. Näissä tilanteissa turvasumute tuo ainakin itselle turvallisemman tunteen ja kykenee liikkumaan paremmalla mielellä näiden haastetta tuovien alueiden kautta. Turvasuihkeita saa hankittua ilman lupaa. Niin sanotuille viranomaissuihkeille sen sijaan on haettava lupa.

Jos ei ole perusteltua syytä saada luvanvaraista suihketta, antaa myös tavallinen turvasumute tosipaikan tullen sen verran lisäaikaa, että voi juosta karkuun sillä aikaa kuin mahdollinen hyökkääjä selvittelee kirveleviä silmiään. Jos lisäksi haluat oppia tärkeitä itsepuolustustaitoja, ota yhteyttä meihin ja Mustavyö opettaa sinulle parhaimmat itsepuolustustaidot. Näillä kursseilla oppii perustaidot ja ne yhdistettynä turvasumutteen käyttöön antavat sinulle varmasti aikaa poistua nopeasti paikalta.

Turvasuihke ei ole lelu

Turvasuihkeen ikärajaksi on määritelty 15 vuotta. Suihke ei vahingoita hyökkääjää pysyvästi, mutta mentholia sekä suolaa sisältävä suihke aiheuttaa silmissä melko sietämätöntä kirvelyä. Jossakin suihkeissa on myöskin se ominaisuus, että ne värjäävät sokaistumisen lisäksi purppuran värisellä värillä, jossa on mukana ultraviolettiainetta. Sen tarkoituksena on helpottaa poliisin työtä, jotta he löytävät hyökkääjän helpommin ja toisaalta tämä väri myös auttaa muita liikkujia tunnistamaan uhkaajan.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen