Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Itsepuolustuskurssi

Itsepuolustuskurssi

  • tehnyt
Itsepuolustuskurssi opettaa tärkeitä taitoja

Itsepuolustuskurssi opettaa osallistujille tärkeitä taitoja. Itsepuolustuksessa opetellaan puolustamaan itseä uhkaavissa tilanteissa. Kurssilla opitaan muun muassa suojautumaan tilanteessa, jossa hyökkääjä on saanut uhrin kaatumaan maahan. Myös kuristusotteesta vapautumista harjoitellaan parin kanssa. Kurssille osallistuessa kannattaa jättää korut, pinnit ja kellot pois, sillä ne voivat satuttaa paria tai rikkoutua. Kurssille osallistuessa ei tarvitse olla aiempaa kokemusta esimerkiksi kamppailulajeista.

Itsepuolustuskurssi ja lajit

Itsepuolustusta voi harjoitella erilaisien lajien avulla tai ihan peruskurssilla. Lajeja, joita itsepuolustuksessa käytetään ovat muun muassa wing Tsung, aikido, krav maga ja hapkido. Muidenkin kamppailulajien oppeja voi käyttää itsepuolustuksessa. Jotkut lajeista opettaa ainoastaan torjumaan hyökkäyksen. Toiset puolestaan opettavat myös puolustautumaan hyökkääjää säälimättä, eli hyökkääjä voi loukkaantua puolustuksessa.

Itsepuolustus Helsinki on hyvä tapa lähteä opettelemaan puolustautumista. Jotkin ryhmät ovat kohdistettu erilaisia henkilöitä varten. Useat itsepuolustuskurssit ovat tarkoitettu naisille ja tytöille. Myös miehille on alettu järjestää omia kursseja. On myös kursseja, joissa on molemman sukupuolen edustajia. Oma erityinen taito on sanallinen itsepuolustus. Siinä hyökkääjä pyritään lannistamaan puhumalla.

Itsepuolustus laissa

Maamme lain mukaan henkeä, omaisuutta, koskemattomuutta ja kotirauhaa saa puolustaa hätävarjelun keinoin. Hätävarjelua ei kuitenkaan pidä liioitella, sillä siitä voi saada jopa rangaistuksen. Asetta ei Suomessa saa käyttää hyökkäyksen estämiseen ja itsepuolustukseen. Esimerkiksi aseen käyttäminen uhkaavassa tilanteessa luokitellaan rikokseksi. Hätävarjelun liioittelu on rikos.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen