Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Karate alkeiskurssi sopii lähes kaikille

Karate alkeiskurssi sopii lähes kaikille

Karate on perinteikäs laji, jossa voi kokea häivähdyksen menneisyydestä.

Jos etsit monipuolista liikuntalajia, jossa mieli ja keho tekevät yhteistyötä, niin karate alkeiskurssi on sinulle sopiva harrastus. Karate on monipuolinen laji, joka sopii lähes kenelle tahansa. Alkeiskurssille osallistumiseen ei edellytetä mitään taitoja eikä edes lajin tuntemusta. Voit osallistua kurssille ja siellä käydään läpi kaikki lajiin liittyvät asiat. Koska kyse on erittäin monitasoisesta lajista, kaikkia asioita ei kerrota kerralla.

Karate alkeiskurssi ja keltainen vyö

Karate on laji, jossa harrastajan tai ottelijan tason voi päätellä vyön väristä. Lajia harrastetaan yleensä valkoisessa asussa, jonka vyötärölle solmitaan vyö. Tässä on vyöt tasojärjestyksessä: keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Ruskeassa vyössä on eri tasoja ja junioreilla on oma vyöjärjestelmänsä. Alkeiskurssilla voi suorittaa keltaisen vyön. Kaikki nämä kuitenkin selviävät kurssin aikana.

Karatekurssi voi tuntua etäiseltä ajatukselta, jos lajin tuntemus tulee ainoastaan elokuvista. Lajissa on kuitenkin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja esimerkiksi etiketti, jota jokaisen harrastajan tulee noudattaa. Karate on vanha ja perinteikäs budolaji, jossa on edelleen käytössä tapoja menneiltä ajoilta. Ne saattavat aluksi tuntua kummallisilta, mutta niistä tulee nopeasti luonnollinen osa harjoittelua.

Vanha ja perinteikäs laji

Jos uusi laji jännittää, niin tässä lopuksi pieni katsaus karaten etiketistöön. Tatamille eli matolle tullessa sekä sieltä poistuessa kumarretaan. Kun ohjaaja puhuu, häntä kunnioitetaan ja hänen sanojaan kuunnellaan. Karatessa ei koskaan tahallisesti vahingoiteta toista. Yhteisen harjoittelun jälkeen ottelijat kumartavat toisilleen kunnioituksen osoitukseksi. Harjoituksiin ei koskaan tulla kipeänä. Näitä noudattamalla pääsee lajissa hyvin alkuun.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen