Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Karate harrastus sopii kaikille

Karate harrastus sopii kaikille

  • tehnyt
Karate on mielekäs harrastus.

Karate harrastus sopii kaiken ikäisille ja sen on hyvin monipuolinen harrastus. Lajin kantava voima on se, että lyönnit, potkut sekä väistöjen oikeat liikeradat opetellaan hallitusti. Treenaaminen on myös kurinalaista, keskittynyttä ja siinä on opittava myös oman kehon tuntemukset. Vaikka harjoittelu tapahtuu isommassa ryhmässä, jokainen harjoittelee silti omia taitojaan. Paritekniikoilla liikkeet opitaan helpommin, koska silloin toinen hyökkää ja toisella on rooli puolustautua. Kaikki harjoittelu on kuitenkin kontrolloitua ja etenee sovitulla tavalla.

Karate harrastus tuo voimaa ja vahvuutta

Karatessa piilee se juju, että se on todella monipuolinen ja siksi se sopii myös hyvin erityyppisille ihmisille. Itsepuolustus opitaan tehokkaasti ja turvallisesti. Samalla kuitenkin treenaaminen on hauskaa ja mielekästä on myöskin se, että tatamilla kokoontuu keskenään hyvin erilaisia ihmisiä. Taidot kasvavat vähitellen ja taitotasoille ei loppujen lopuksi ole lainkaan ylärajaa, joten sitä voi harrastaa niin kauan kuin kykenee. Harrastus voi olla elinikäinen.

Karatekurssi on aivan loistava valinta, jos haluat kehittää itsellesi liikkuvuutta, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Samaan pakettiin saat ikään kuin kaupan päälle myös määrätietoisuutta, koordinaatiota, itseluottamusta ja tietenkin kurinalaisuutta. Lajihan on paljon muutakin kuin se, mitä voimme nähdä elokuvissa. Niissähän yleensä esitetään potkuja sekä lyöntejä. Karatelle ominaista on myös horjutukset, nivellukot sekä tärkeänä myös liikkeen ohjaaminen kohti maata.

Syke nousee

Maksimaalisen voiman harjoittaminen ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, mutta niitä myös sisältyy lajinomaiseen harjoitteluun. Treenaaminen kohdistuu silloin tyynyihin potkimalla ja lyömällä. Käytössä onkin näissä tilanteissa jalka- ja käsisuojat, jotta säästytään pahimmilta vammoilta. Näillä harjoituksilla syke nousee ja treenin loputtua lihakset ovat todella maitohapoilla. Aggressiot purkautuvat ja niistä myös oppii sen, miksi voimankäyttö pitää olla hallittua. Muuten se saattaa muuttua vaaralliseksi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen