Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Martial arts Helsinki lajeja itsepuolustukseen

Martial arts Helsinki lajeja itsepuolustukseen

  • tehnyt
Martial arts Helsinki edustaa itsepuolustuslajien kirjoa.

Martial arts Helsinki itsepuolustus kiinnostaa monia ja voi toimia hyvänä harrastuksena samalla kuntoliikuntana, sillä lajien parissa usein oppii voimankäytön ja eri tekniikoiden lisäksi hyvää kehonhallintaa sekä kontrollia. Lajeja on olemassa erityyppisiä ja siksi on hyvä tietää hiukan etukäteen eri vaihtoehdoista, jotta voi valita niistä itselleen sopivimman ja kiinnostavimman. Tutustumme seuraavaksi kolmeen itsepuolustukseen painottuvaan lajiin: defendoon, defendo blueen ja hapkidoon.

Martial arts Helsinki itsepuolustuksen erilaisiset lajit

Yksinkertainen itsepuolustukseen ja voimankäyttöön keskittyvä itsepuolustuslaji on defendo, joka itse asiassa on kehitetty suomalaisen Jyrki Saarion johdolla erilaisiin toimiviin käytäntöihin ja tekniikoihin pohjaten. Lajissa tärkeimpänä tavoitteena ei suinkaan ole vahingoittaa hyökkääjää, vaan löytää luonnollinen keino puolustautua, kontrolloida hyökkääjää ja näiden jälkeen tehdä riittävä vastahyökkäys. Defendoon on kehitetty ajan saatossa eri ammattikuntien käyttöön sopivia alalajeja, kuten defendo blue, jossa erityisesti järjestyksenvalvontatehtävissä toimivat saavat perustekniikoiden ja voimankäytön lisäksi keinoja itsepuolustustilanteessa esimerkiksi saada hyökkäävä kohde rautoihin.

Hapkido on hiukan toisentyyppinen itsepuolustuslaji, jonka alkuperä löytyy Koreasta. Lajissa harjoitellaan hyvin monipuolisesti erilaisia potkuja, heittoja, kaatoja, iskuja, torjuntoja, irrottautumistekniikoita ja väistöliikkeitä. Myös hengitystekniikka kuuluu harjoitusrepertuaariin, samoin kuin lajissa jo edistyneempien erilaiset asetekniikat, kuten kepin, miekan, veitsen tai hermopisteopin käyttö. Helsingissä Mustavyö tarjoaa ohjausta itsepuolustuslajien parissa, joten mikäli tämäntyyppinen toiminta kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä.

Valitse lajisi ja pidä hauskaa

Itsepuolustuslajit sopivat erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita tarkkuudesta ja tekniikan opettelusta. Muun muassa defendon kehittäjä onkin painottanut itsepuolustuslajeissa oikean tekniikan, riittävän fysiikan ja henkisen tasapainon merkitystä. Mikäli haluat nopeita, räjähtäviä tuloksia ja välitöntä osaamista, voi joku muu laji olla siinä tapauksessa sopivampi. Toisaalta mahdollisen lahjakkuutesi selvität vain kokeilemalla, joten ota rohkeasti vaikkapa kaveri mukaan ja lähde testaamaan, voisiko sinusta tulla varsinainen itsepuolustustaituri!

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen