Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Turvasumute itsepuolustuksessa

Turvasumute itsepuolustuksessa

  • tehnyt
Turvasumute auttaa silloin, kun on tarve saada välimatkaa uhkaavaan tekijään.

Turvasumutteiden myynti ja käyttö on viime vuosina yleistynyt paljon. Lupavapaa turvasumute on helppo ennaltaehkäisevä tuote uhkaaviin tilanteisiin. Sumutteiden vaikuttavana aineena käytetään mentolia, joka aiheuttaa silmissä kirvelyä, mutta ei ole myrkyllistä. Turvasumutteiden ideana on sokaista kohde hetkellisesti, jolloin se antaa uhrille vähän aikaa pakenemista varten. Suositusikäraja sumutteille on 15 vuotta, mutta kuka vain saa käyttää sitä.

Turvasumute käytössä

Turvasumutetta voidaan käyttää puolustuskeinona uhkaavissa tilanteissa tai hälytinelementtinä avun tarpeen merkiksi, osa sumutteista laukaisee hälytysäänen. Sumutetta käytetään painamalla liipaisinta ja kohdentamalla kasvoihin, kantomatka on noin viisi metriä. Sumutteissa käytetään elintarvikeväriä ja se saattaa tahrata vaatteet ja ihon. Vaatteista tahrojen pitäisi peseytyä normaalilla konepesulla, iholta tahrat kuluvat pois muutamassa pesussa. Värin tarkoituksena on helpottaa myöhempää tunnistamista niissä tilanteissa, missä poliisi etsii päällekävijää.

Erilaiset rikokset sekä ihmisten ryöstämiset ovat yleistyneet. Ihmiset ovat alkaneet kokea olonsa turvattomaksi ja se näkyy siinä, että erilaiset itsepuolustus välineet ovat alkaneet yleistyä. Yleisiä ja turvallisia välineitä ovat taskussa helposti kulkeva pilli sekä ylempänä mainittu turvasumute. Kättä pidempää ei ole järkevää käyttää tai kannattaa ainakin tietää, mitä laki siitä sanoo.

Mitä tehdä hätätilanteessa

Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen. Jos taskustasi ei löydy turvasumutetta tai pilliä, voit turvautua esimerkiksi hiuslakkaan tai käsidesiin, mikäli kannat semmoisia mukanasi. Pelastus voi myös olla, jos omaat kovan ääneen. Joka tapauksessa kuitenkin nopeat jalat ovat pelastus, kunhan ensin hankit itsellesi etumatkaa. Toivottavasti tällaisia tilanteita ei kuitenkaan tule vastaan.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen